Dragi roditelji i učenici!

Priključite se javnozdravstvenoj akciji „Hodanjem do zdravlja“ u Maksimiru i učinite korak prema zdravlju.

U sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ Nastavni zavod  za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za zdravstvo te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, u subotu, 15. listopada 2016. godine organizira javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“. Uz neizostavnu šetnju Maksimirom, s početkom u 10.00 sati, građani će kao i uvijek imati priliku uživati i u drugim rekreativnim aktivnostima te pritom dobiti savjete što mogu učiniti za svoje zdravlje.

Tijekom šetnje na posebno označenoj stazi u sklopu Parka Maksimir, koja će u budućnosti postati i trajna „Staza zdravlja“, građani će, između ostalog, imati priliku naučiti pravilno hodati te pročitati edukativne poruke koje će biti postavljene uzduž cijele staze.

Za one najmlađe sudionike javnozdravstvene aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ predviđene su razne edukativne i interaktivne radionice pod vodstvom stručnjaka s Kineziološkog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. Tako će se najmlađi moći okušati u atletici i sportskom poligonu, ali i sudjelovati u radionici prve pomoći „Pomozi medi Jurici“ te u interaktivnoj radionici o uravnoteženoj prehrani.

Komentari su zatvoreni.