Škola bez ovisnosti-grad bez ovisnosti

Dobitnici druge nagrade na natječaju

„Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“

Sedmaši osvojili drugo mjesto na natječaju „Škola bez ovisnosti – grad bez ovisnosti“ u organizaciji Zdravstvenog zavoda „Dr. Andrija Štampar“

Već dugi niz godina Zdravstveni zavod „Dr. Andrija Štampar“ raspisuje natječaj za osnovne i srednje škole na temu „Grad bez droge – škola bez droge“. Međutim, kako droga nije jedina ovisnost na koju valja upozoravati i podizati svijest mladih, ove je godine natječaj organiziran pod izmijenjenim imenom: „Grad bez ovisnosti – škola bez ovisnosti“. Osim droge, cigareta i alkohola, ovisnosti se javljaju i u naizgled bezazlenijim obličjima poput suvremene tehnologije, u svim svojim aspektima, koja nam služi kao desna ruka u ovim užurbanim vremenima, no s druge je strane itekako kontraproduktivna.

Svoj glas (i kist) protiv ovisnosti podigli su i učenici 7. b razreda (Toni S. J., Lara B., Magdalena Š., Teuta R. i Maša V.) koji su pod mentorstvom učitelja hrvatskog jezika Marina Kolića osmislili i izradili plakat na temu ovisnosti mladoga čovjeka pritom naglašavajući mogućnost izbora između zdravog, sretnog života i ništavila u koje vode različiti oblici ovisnosti. Među mnogim pristiglim radovima s područja Grada Zagreba, njihov je plakat osvojio zavidno drugo mjesto i vrijednu novčanu nagradu. Čestitamo kreativnim sedmašima koji su uz likovnu darovitost pokazali i da znaju što je pravi odabir.