Upisi u prvi razred 2020./2021.

27.svibnja 2020.

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Poštovani roditelji budućih prvašića,

od ponedjeljka, 1. lipnja 2020., napokon počinjemo s upisima u 1. razred.

Pedagoška testiranja odvijat će od ponedjeljka do četvrtka, a uskoro ćemo vas kontaktirati radi dogovora točnog termina.   

Pedagoško testiranje odvijat će se dinamikom koju dozvoljavaju propisane epidemiološke preporuke (skraćeno vrijeme boravka u školi, prozračivanje i dezinfekcija prostora itd.).

S ciljem skraćivanja vremena boravka u školi, a sukladno epidemiološkim mjerama zaštite, molimo vas da se pridržavate sljedećih uputa:

  • Na zakazani termin dođite na vrijeme.
  • Na samom ulasku u školu roditelji i djeca dezinficiraju ruke i obuću te im se mjeri temperatura beskontaktnim toplomjerom.
  • U slučaju pojave respiratornih problema i povišene temperature, molimo vas da kontaktirate pedagoginju škole radi promjene termina testiranja.

Molimo vas da na dan testiranja donesete:

1. OIB djeteta

2. presliku domovnice i rodnog lista

3. medicinsku dokumentaciju ako je posjedujete (nalaz logopeda, psihologa ili drugu relevantnu dokumentaciju važnu za funkcioniranje djeteta u školi)

4. potvrdu o zaposlenju oba roditelja (odnosi se samo na roditelje koji su zainteresirani za upis djeteta u produženi boravak).

 

Ravnateljica i stručna služba OŠ Cvjetno naselje

______________________________________________________________________

15. svibnja 2020.

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH PRVAŠIĆA

Poštovani roditelji budućih prvašića,

obavještavamo vas da sukladno uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja još uvijek ne možemo krenuti s pedagoškim testiranjima, čiji smo početak predvidjeli od idućeg tjedna.

Upute za način i vrijeme njihova provođenja škole i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje te Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba dobit će kada o tome budu donesene potrebne odluke.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je žurne izmjene Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava kojim se regulira upis u prvi razred.

Stoga vas molimo da se strpite još malo te da nastavite pratiti našu mrežnu stranicu budući da ćemo sve informacije i upute koje dobijemo pravovremeno objavljivati.

Zahvaljujemo svim roditeljima na poslanim podacima (ime i prezime djeteta te broj telefona za kontaktiranje). Povratno ćemo vam se javiti čim dobijemo uputu da možemo započeti s provođenjem pedagoškog testiranja.

Budući da je školskim ambulantama omogućen rad, za pregled školske liječnice, dr. Branke Puškarić Saić (Dom zdravlja Kruge, Trnje 44) moći ćete se od idućeg tjedna naručiti putem web aplikacije Terminko.hr.

Direktna poveznica na narudžbe za ambulantu je:

https://terminko.hr/lokacija/trnje1/sistematski-pregled-prije-upisa-u-prvi-razred-osnovne-kole

Ravnateljica i stručna služba OŠ Cvjetno naselje

_____________________________________________________________________

12. svibnja 2020.

______________________________________________________________________

Poštovani roditelji budućih prvašića,

s obzirom na to da su sve aktivnosti, pa tako i testiranja budućih prvašića, odgođene, šaljemo Vam nekoliko prijedloga kako igrom i zabavnim aktivnostima pomoći djeci u što boljoj pripremi za školu.

Priprema za školu- letak za roditelje

Daljnje informacije i upute o postupanju objavit ćemo kada ih dobijemo od nadležnih institucija.

Stručna služba škole
3. travnja 2020.

______________________________________________________________________

5. ožujak 2020.

 

Za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta potrebno je obaviti pregled kod liječnika školske medicine i testiranje u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području (termini će biti dodijeljeni na roditeljskom sastanku).

Za pregled školske liječnice Dr. Branke Puškarić Saić (Dom zdravlja Kruge, Trnje 44) možete se naručiti putem web aplikacije Terminko.hr.

Direktan link na narudžbe za ambulantu je: 

https://terminko.hr/lokacija/trnje1/sistematski-pregled-prije-upisa-u-prvi-razred-osnovne-kole 

na kojoj  roditelji mogu izabrati termin i naručiti se za pregled djeteta.