ČESTITAONICA

Na državnom natječaju s temom “Vukovar – zašto ga toliko volim” naša učenica 8.b razreda T.P. osvojila je treće mjesto. Na natječaju je sudjelovalo 402 učenika iz 93 osnovne škole Republike Hrvatske, a 30 pjesama je nagrađeno. Čestitamo!

Vukovar – zašto ga toliko volim?
Svijeću palim ponad groba,
Žena do mene moli za dragoga svoga.

Svaki grob svoju priču ima,
Slušam,
Dok se u zraku osjeti poziv
Prerano oduzetih duša.

Pogledam u zvjezdano nebo
prisjećajući  se svega što sam čula
o tom gradu, dok Dunav, hladan,
mirno teče. 

 

Mirnoća Vukovara grli
I najvećeg diva,
I najmanje dijete,
Mirnoća Vukovara odaje
Sve svoje tamne sjene.

Ali poslije toliko vremena, toliko rada,
svjetlost Sunca nadilazi tamne sjene
i iz parkova klijaju nove
biljke, stare zgrade bez imalo sreće
dobivaju nove nade, za ljude koji se u grad vrate.

A pogledajte taj grad sada!
Vodotoranj sija starim sjajem,
Dunav poigrava plavim brzacima,
Dječji smijeh se u ulice vratio,
a mračnu povijest polako, ali sigurno,
pobjeđuje svaki novi dan.

______________________________________________________________________

Ponosni smo na svoju bivšu učenicu, G. B., sada učenicu prvog razreda srednje škole, koja je osvojila 6. mjesto na međunarodnom natjecanju u znanju engleskog jezika i time postigla drugi najbolji rezultat na razini Republike Hrvatske. Bravo!

______________________________________________________________________

Sudjelovanje naših učenika na državnom veslačkom prvenstvu

Učenici naše škole natjecali su se za Hrvatski akademski veslački klub Mladost na 30. (77.) Hrvatskom veslačkom prvenstvu za kadete, juniore, seniore i veterane održanom od 11. do 13. rujna 2020. na Jarunu.

Ivo Mladen M., učenik 7. b, u disciplini samac kadeti B u žestokoj konkurenciji osvojio je izvrsno 8. mjesto.

Kala L., i Klara B., učenice 6. a, u disciplini dvojac na pariće kadetkinje B, usprkos nezgodi s nestašnim lokvanjem i oštećenim veslom, osvojile su odlično 4. mjesto.

Lana P., učenica 6. b, i Nika K., učenica 6. a, uz dvije učenice druge škole, te kormilar Filip M., učenik 7. b, u disciplini četverac na pariće s kormilarom kadetkinje B osvojili su 1. mjesto i postali državni prvaci.

S ponosom im čestitamo na ostvarenim uspjesima!

Više možete pročitati na stranicama HAVK-a Mladost.
____________________________________________________________________

Čestitamo učeniku 5.a razreda Ivoru U.P. na tabletu koji je osvojio u online kvizu povodom Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________

Čestitamo učeniku Ivoru U. P. (5.a) koji je pokazavši zavidno znanje iz područja sigurnosti i zaštite na internetu postigao drugo mjesto u online kvizu povodom Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020.  te osvojio tablet.

Bravo, Ivor!

______________________________________________________________________

BRAVO, PETRA!

S ponosom obavještavamo da je naša učenica Petra K. pobijedila na HRT-ovu natječaju „Najbolji dan“. Petra je učenica 1. a razreda te je pod vodstvom svoje učiteljice Tee Kraljić nacrtala najzanimljiviji lik. Na televiziji će po njezinu predlošku izraditi lutku za svoju novu dječju emisiju. Na natječaju je pristiglo mnoštvo radova iz cijele Hrvatske. Bravo, Petra, veselimo se tvojim novim radovima i uspjesima.

Uvjerite se i sami u to koliko je truda i mašte Petra uložila u svoj rad.

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________

NAŠE ZVIJEZDE U TRNJU

U sklopu manifestacije Dan Trnja koja će se ove godine odvijati u subotu, 9. lipnja, održan je Likovni i literarni natječaj „Moje Trnje, preko Trnja do zvijezda“. Nakon objavljenih rezultata možemo se samo ponosno nasmiješiti i od srca čestitati našim učenicima i njihovim mentorima.

U kategoriji likovnih radova od 5. do 8. razreda prvo je mjesto osvojila Linda Božan iz 7. a pod vodstvom prof. Jerice Gracina.

U kategoriji literarnih radova od 5. do 8. razreda treće je mjesto osvojila Lucia Kaplowitz iz 6. b pod vodstvom prof. Tanje Konforte, a u kategoriji literarnih radova od 1. do 4. razreda izgleda da ostalim školama nismo ni pružili priliku – naši su učenici zauzeli prva tri najbolja mjesta! Treće mjesto pripalo je Maši Vrgoč iz 4. b pod vodstvom učiteljice Vlatke Domišljanović, na drugo se smjestio Toma Čović iz 2. a pod vodstvom učiteljice Gordane Horvat, a prvo je mjesto osvojio Karlo Kobali iz 2. b pod vodstvom učiteljice Vesne Vlahov.

Osvajačima prvih mjesta u svim kategorijama gradonačelnik će uručiti nagrade na fontanama (Ulica Hrvatske bratske zajednice) u večernjim satima.

Svi ostali zaslužene će zahvalnice dobiti u školi.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom natječaju i još jednom čestitamo talentiranim mladim umjetnicima!

Vidimo se u subotu, 9. lipnja, na Danu Trnja!

__________________________________________________________________________

ČESTITAMO NAŠEM UČENIKU 5.B RAZREDA, KRISTIJANU FRANKU NA OSVOJENIM  ZLATNIM MEDALJAMA  NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA MLAĐE UZRASTE U KARATEU ODRŽANOM 14. I 15. TRAVNJA U ZAGREBU.

BRAVO!

_______________________________________________________________________

NOVI USPJESI NAŠIH PLIVAČA
2.prosinca u gradu Sisku, održan je 13. plivacki memorijalni miting “Mirjana Vasilj” za mlađe kadete i početnike.
Iz nase skole nastupili su: Jakov Wozdecky (2.b), Tonka Saraga (3.b) i Pia  Gerard (4.b). 
Pia Gerard osvojila je 2 zlatne i 1 srebrnu medalju u pojedinacnoj konkurenciji, te broncanu medalju u stafeti, a
Jakov Wozdecky zlatnu medalju u stafeti.
ČESTITAMO!
______________________________________________________________________
ČESTITAMO našim plivačima
11. i 12. studenog 2017. održan je 45. Međunarodni plivački miting “Mladost 2017.” na PVC Mladost u Zagrebu. Uz naše reprezentativce nastupili su i plivači iz Slovenije, Srbije, BIH, Turske, Bugarske, Italije i Izraela.
Učenica 8.a razreda Lea Gerard, u kategoriji mlađih juniorki, osvojila je zlatnu medalju u disciplini 50 m slobodno, te 2 srebrne medalje u disciplinama 100 m slobodno i 100 m mješovito.
BRAVO LEA!
___________________________________________________________________
ČESTITAMO našoj učenici LARI SALAMUNIĆ na osvojenom 1. mjestu u ritmičkoj gimnasticina pojedinačnom i ekipnom  državnom natjecanju održanom u Osijeku 14. listopada. U kategoriji kadetkinje osvojila je sljedeća mjesta: vijača 1.,obruč 4.,lopta 6., čunjevi 1., traka 2.

 

BRAVO LARA!

_______________________________________________________________________
1.–2. srpnja 2017. održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske, za kadete i dobne skupine, u organizaciji Zagrebačkog plivačkog saveza na bazenu PVC Mladost na Savi.
Iz naše škole nastupili su Lea Gerard (7.a) i Vigo Munitić (6.a).
Lea Gerard osvojila je tri srebrne i jednu brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji te dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u štafetama. ČESTITAMO!
______________________________________________________________________________
ČESTITAMO JOŠ JEDNOM USPJEHU NAŠIH PLIVAČA NA PLIVALIŠTU “MLADOST”
U subotu i nedjelju (10. i 11.6.2017.g.) održalo se Regionalno PH za mlađe kadete i početnike na kojem su nastupali naši učenici:
 Jakov Wozdecky (1.b), Lovro Makar (2.b), Pia Gerard (3.b), Gloria Makar (4.a), Tina Saraga (4.b) i Jan Ivković (5.a).
 Ponovo su osvojili zavidne rezultate na kojima im svi zajedno od srca čestitamo!
 Pia Gerard, u kategoriji početnika, osvojila je 3 zlatne, 1 srebrnu i 2 brončane medalje u pojedinacnoj konkurenciji te 3 zlatne medalje u štafetama. Jedna je od najuspješnijih natjecateljica mitinga.
Gloria Makar, u kategoriji mlađih kadeta, osvojila je srebrnu medalju u štafeti.
Tina saraga, u kategoriji mlađih kadeta, osvojila je brončanu medalju u štafeti.
BRAVO I SRETNO U NOVIM PLIVAČKIM NATJECANJIMA!


______________________________________________________________________

ČESTITAMO NAŠIM  UČENICIMA
: LEI GERARD, TINI KRIŽ, VIGU MUNITIĆU I TINI SARAGA  KOJI SU 13. I 14. SVIBNJA SUDJELOVALI U PLIVAČKOM MITINGU „SV. KIRIN“ U SKLOPU GP LIGE KOJI SE ODRŽAO U  SISKU, TE POSTIGLI SLJEDEĆE REZULTATE:

LEA GERARD, 7.A OSVOJILA JE ČAK  4 MEDALJE: 2 ZLATA, 1 SREBRO, 1 BRONCU

VIGO MUNITIĆ, 6.A  OSVOJIO SREBRNU MEDALJU

BRAVO SVIMA!

___________________________________________________________________________

USPJEŠNI NA NATJECANJU EUROPA U ŠKOLI

Na natjecanju Europa u školi 2017. koje okuplja učenike i mladež Republike Hrvatske i ove su godine sudjelovali naši učenici, i to svojim literarnim i likovnim radovima inspiriranima geslom natjecanja: Ujedinjeni u različitosti – Europa između tradicije i modernog doba. Među nagrađenim likovnim radovima učenika iz cijele Hrvatske bio je i rad Lune Turkalj, učenice 8. b razreda, na temu Hrvatska nacionalna nošnja. Luni su njezina diploma i prigodni dar dodijeljeni na svečanosti uručenja nagrada koja se održala 9. svibnja 2017. godine u Europskom domu Zagreb. Čestitke Luni i mentoru, profesoru Jerici Gracinu.

_______________________________________________________________________

 

Naši uspješni karatisti

Prvog vikenda u travnju mladi članovi Karate kluba Hercegovina – Zagreb i učenici naše škole Lucija Perović, Kristijan Frank, Mislav Graovac i Sven Tuškan nastupili su na državnom prvenstvu u karateu u Ivankovu.

Svi su pokazali zavidnu razinu vještine u karateu, no Sven i Mislav ovaj su put zaustavljeni na putu do medalje. Bogatiji za brončanu medalju kući su se vratili Lucija (kategorija učenica –36 kg) i Kristijan (kategorija učenici –38 kg) koji su u jakoj konkurenciji nakon napornih i uzbudljivih borbi osvojili odlično treće mjesto.

Čestitamo! Samo tako nastavite!

_____________________________________________________________________

Naša učenica 2. b razreda Hella Huzjak u subotu, 18. veljače 2017. g., nastupila je na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika „Sonus“ u Križevcima. Natjecala se u I. kategoriji klavira (prvi i drugi razred osnovne glazbene škole). Postigla je izniman uspjeh jer je u konkurenciji od 36 kandidata osvojila 1. mjesto s visokih 95,67 bodova, iako je bila najmlađa na cijelom natjecanju.

U međuvremenu je osvojila i 4. mjesto na regionalnom natjecanju te se sprema za državno! Čestitamo Helli i želimo joj sjajan uspjeh i na državnom natjecanju.

_____________________________________________________________________

Plivajući u nove pobjede

Protekloga vikenda, 18. – 19. ožujka, održano je plivačko natjecanje Miting sv. Patrika 2017., na kojemu se natječu najmlađi plivači i plivačice, oni koji se tek pripremaju za neka buduća velika natjecanja.

Na Mitingu je nastupilo 9 učenika naše škole: Jan Ivković (5. a), Tina Križ (5. b), Gloria Makar (4. a), Tina Saraga (4. b), Lovro Maronić (3. a), Pia Gerard (3. b), Tonka Saraga (2. b), Lovro Makar (2. b) i Jakov Wozdecky (1. b).

Svi su oni u bazenu prave ribice, no izniman uspjeh postigli su Pia Gerard i Jakov Wozdecky. Pia je u kategoriji 2008. godište i mlađe plivačice osvojila pobjednički pehar u ukupnom poretku s dvjema zlatnim i jednom srebrnom medaljom, dok je Jakov u kategoriji 2008. godište i mlađi plivači osvojio jednu zlatnu i jednu brončanu medalju.

Dragi plivači, samo tako nastavite! Ponosimo se vama i od srca čestitamo!

_________________________________________________________________

ČESTITAMO

NAŠEM UČENIKU DRŽAVNOM PRVAKU IZ INFORMATIKE

VLATKU BOREVKOVIĆU

NA OSVOJENOM 1. MJESTU (KATEGORIJA LOGO) I

2. MJESTU (KATEGORIJA ALGORITMI) NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ INFORMATIKE U ŠK. GOD. 2016./17.

ČESTITKA I EMI BOREVKOVIĆ NA OSVOJENOM

9. MJESTU (KATEGORIJA ALGORITMI).

ZAHVALJUJEMO I NJIHOVOJ MENTORICI ANI FLISAR ODORČIĆ, mag. prim. educ.

UČENICI I DJELATNICI OŠ CVJETNO NASELJE

____________________________________________________________________________

ČESTITKA

Treći vikend u rujnu donio je početak natjecanja u hokeju u prvenstvu Slovenije za sve uzraste. Naš učenik 5.b razreda, Luka Bodiroga član selekcije TEAM ZAGREB u kategoriji mlađi kadeti U12 zabio je 1 gol i imao dvije asistencije  u pobjedničkoj ekipi  Hrvatske momčadi koja je pobijedila je Slaviju iz Zaloga s visokih 13:1.

BRAVO LUKA! Želimo ti da nastaviš biti uspješan sportaš. Više pročitajte ovdje.

_________________________________________________________________________________

Najučenici nastavne godine 2015./2016.

Dobro pogledajte ovu fotografiju – na njoj su najučenici naše škole protekle nastavne godine! Neki su svoju titulu zavrijedili izvrsnim uspjehom i uzornim vladanjem, drugi svojim osobinama, primjerice spremnošću da pomognu svima kojima je to potrebno. No svi su zaslužili nagradu – 6. lipnja dobili su slobodan dan, i to kakav! Uživali su u programu Animafesta u Kinu Europa, a zatim se slasno nahranili u pizzeriji Capuciner. Baš je naj biti naj!

 

Oskar znanja u našoj školi

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta 16. lipnja 2016. svečano su uručeni Oskari znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i njihovim mentorima. Svoje su Oskare primili i naši informatičari Vlatko Borevković i njegova mentorica Ana Flisar Odorčić. Iz publike su ih ponosno bodrili ravnateljica i roditelji Borevković.

Još jednom čestitamo svojim oskarovcima!

___________________________________________________________________________

Čestitamo Tonki Pavić, učenici šestog a razreda, na već zavidnoj glumačkoj karijeri. Mladu glumačku nadu trenutačno možemo vidjeti u ulozi Tereze Horvat u igranoj seriji „Horvatovi“, no nadamo se da Tonka neće stati na tome. Želimo joj puno uspješnih audicija, bezbroj glavnih uloga te barem jedan „mali“ Oscar!!

—————————————————————————————————————————

—————————————————————————————————————————–

Čestitamo našoj uzornoj učenici 6.b razreda Katarini Drvodelić koja od 2012. godine postiže izvrsne rezultate kao plivačica mlađe juniorske kategorije sinkroniziranog plivanja u KSP Medveščak. 2015. godine postigla je slijedeće rezultate:
Hrvatski sinkro kup 2015. god.
1. mjesto u disciplini kombinacija
Prvenstvo Republike Hrvatske 2015. god.
1. mjesto u disciplini tim
1. mjesto u disciplini kombinacija
Prvenstvo grada Zagreba 2015. god.
1. mjesto u disciplini tim
1. mjesto u disciplini kombinacija