Neću biti ROBoT

U svibnju 2018. naša škola uključila se u kampanju „Neću biti ROBoT“ o sprečavanju ovisnosti o modernoj tehnologiji.  Trudimo se osvijestiti i malima i velikima koliko nam tehnologija mijenja navike. Često je dragocjena i dobro- došla pomoć, no još češće pretvara nas u robote i oduzima nam emocije i vrijeme koje možemo podijeliti s prijateljima.

Od rujna smo nizom aktivnosti ukazali koliko je važno spriječiti ovu suvremenu ovisnost. Razgovarali smo o tome na satima razrednika, održali predavanje za roditelje,  sudjelovali u TV emisijama, na okruglom stolu, osmislili i postavili džepiće za mobitele u svakoj učionici, obilježili Međunarodni dan djeteta družeći se uz glazbu, sudjelovali u natječaju „Neću biti ROBoT“ pa čak i osvojili prvu nagradu za plakat i crtež. Zato zahvaljujemo svima na sudjelovanju, a posebno pohvaljujemo likovne talente (Lornu  Jelačić, Laru Salamunić, Miju Mišić, Saru Lončar, Tinu Saraga, Ivu Haralović i Mateju Jakob) koji su uz pohvalnicu školi osigurali i novčanu nagradu.

Posebna zahvala udruzi „Zajednica susret“ na ovoj hvalevrijednoj kampanji.

Aktivnosti ćemo provoditi i dalje, čvrsto uvjereni da će sve više nas prihvatiti da mobitel nije jedini izbor i zabava. Sami odlučujemo što ćemo jer – nismo roboti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljnije o kampanji na http://www.zajednica-susret.hr