2019./2020.

 

 

_____________________________________________________________________

Poštovani roditelji!

Prošao je još jedan tjedan nastave na daljinu. Nadamo se da ste dobro i vi vaša djeca. Naši vrijedni djelatnici pripremaju materijale, prate rad učenika te su vam na raspolaganju za sve nejasnoće, pitanja ili probleme. Svu svoju kreativnost i znanje koristimo kako bismo vam olakšali učenje na daljinu.

Pohvalili bismo ideju naše učiteljice Saše Germadnik koja je povezala svoje dvije ljubavi, onu prema djeci i onu prema pisanju. Razmišljajući kako razveseliti svoje učenike u ovim tmurnim danima, a da ih ujedno i motivira na čitanje, krenula je s pisanjem priče u nastavcima ĐACI SUPERJUNACI. U priči će svako dijete iz razreda biti barem jednom spomenuto i dobit će svoju supermoć. Ljepota ove ideje je i šire prepoznata te se preko digitalnih IZZI sadržaja proširila cijelom domovinom.

I tako će mnoštvo superjunaka šetati svijetom, a mi s ponosom želimo naglasiti da su prvi superjunaci trčali upravo našim dvorištem i našim Cvjetnim naseljem. Zajedno s našim superučiteljima i superprofesorima.

______________________________________________________________________
Poštovani roditelji i dragi učenici,

s velikim veseljem obavještavamo vas da će od 22. siječnja svake druge srijede u mjesecu od 11.30 do 13.00 sati u 1. Cvjetnom naselju stajati BIBLIOBUS (pokretna knjižnica na kotačima). U Bibliobusu knjige mogu posuđivati svi članovi Knjižnica grada Zagreba (i djeca i odrasli). Budući da u našem kvartu nema knjižnice (osim naše školske), pozivamo postojeće i buduće članove KGZ-a i iskoriste ovu pogodnost i posegnu za knjigom u blizini. Također podsjećamo da je za svoju djecu mlađu od 15 godina upis u Knjižnice grada Zagreba besplatan.

Nadamo se da će vas blizina Bibliobusa podsjetiti na to da knjige čuvaju sve znanje svijeta i kriju mnoge nepoznate svjetove. Zato svratite srijedom, pronađite knjigu za sebe i uživajte u čitanju.

Zahvaljujemo Bibliobusnoj službi Knjižnica grada Zagreba na interesu i odazivu na suradnju s našom Školom.

Ravnateljica, 17. siječnja 2020.

___________________________________________________________________

HIPPO COMPETITION 2020

Ove školske godine prvi put sudjelujemo u međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika pod nazivom Hippo Competition 2020. Natječu se učenici sedmih i osmih razreda u kategoriji Hippo 3, a sve razine natjecanja održavaju se u 2. polugodištu. Školska razina piše se u školi (zadatci slušanja i čitanja), državna u Križevcima (zadatci čitanja i pisanja), a međunarodno se natjecanje održava u gradiću Lido di Jesolo, blizu Venecije (Italija) sa zadatcima slušanja, čitanja, pisanja i govorenja. Učenici koji su se ikad školovali na engleskom jeziku (u bilo kojoj zemlji, neovisno koliko dugo) ne mogu sudjelovati. Prijave se primaju do 9.12. što je zadnji rok za predaju suglasnosti.

Mentor: Ante Žderić, prof.

___________________________________________________________________

Prvi savjetnički posjet  u sklopu Frontalne kurikularne reforme

Dana 18. studenog našu školu posjetile su dvije savjetnice uime Ministarstva znanosti i obrazovanja  i održale 1. savjetnički posjet za učitelje. Izmijenili smo početna iskustva, sudjelovali u radionicama, slobodno postavljali pitanja i zatražili savjet za pojedine probleme s kojima se susrećemo u radu.

Bili smo znatiželjni i dobri učenici što potvrđuje i poruka gđe. Sanje Božinović upućena ravnateljici nakon posjeta.

 „Poštovana ravnateljice,

zahvaljujemo Vam na dobrodošlici u Vašoj školi i suradnji tijekom 1. 
savjetničkog posjeta. Vama i kolegicama i kolegama u Vašoj školi 
želimo uspješan rad i puno zadovoljstva u provedbi obrazovne reforme.“


 

 

 

 

 

 

 

 

____________________________________________________________________

Predavanje prof. dr. sc. Danijela Labaša

U sklopu preventinvnog programa “Neću biti ROBot” učenici sedmih i osmih razreda prisustvovali su vrlo zanimljivom i edukativnom predavanju tijekom kojeg su imali mogućnost upoznati se sa svim pozitivnim i negativnim stranama medija, pogotovo interneta. Učenici su svojom zainteresiranošću, aktivnošću i postavljanjem pitanja tijekom predavanja još jednom dokazali kako su upravo mediji jedna od glavnih karakteristika našeg suvremenog društva, a time i njihovog odrastanja.

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo prof.dr.sc. Danijelu Labašu što je naše učenike potaknuo da podignu svijest o važnosti medijske pismenosti te zaštite i sigurnosti na internetu.

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________

NOVOSTI U UČIONICAMA PRVAŠIĆA

Ove školske godine naše prvašiće dočekala je frontalna kurikularna reforma „Škola za život“ koja podrazumijeva drugačije metode poučavanja uz primjenu novih tehnologija. Učiteljice i učenici s veseljem su prihvatili rad na interaktivnoj ploči na kojoj svakodnevno nalaze nove izazove. Svi su aktivni i znatiželjni, što je odličan preduvjet za otkrivanje novih spoznaja i razvoj različitih vještina. Fotografije vjerno predočavaju atmosferu u učionici. Želimo im svima uspješan početak školovanja!