Poštovani roditelji,

obavještavamo vas o prigodnim, besplatnim aktivnostima kojima će Ministarstvo unutarnjih poslova  – Ravnateljstvo civilne zaštite obilježiti Dan civilne zaštite Republike Hrvatske na prostoru Zagrebačkog velesajma.

U nedjelju, 1. ožujka građani će moći posjetiti šatorsko naselje za 1000 osoba koje će izgraditi pripadnici operativnih snaga civilne zaštite. Šatorsko naselje će biti postavljeno na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma, a posjet će biti moguć cijeli dan.

U ponedjeljak, 2. ožujka u paviljonu 7 bit će organizirana izložba opreme i materijalnih sredstava operativnih snaga civilne zaštite (vatrogasci, Crveni križ, HGSS, postrojbe civilne zaštite). U istom paviljonu održat će se natjecanje triju zagrebačkih osnovnih škola (OŠ Matija Gubec, OŠ Većeslava Holjevca i OŠ Kajzerica) u igri „Zemlja rizika“. Posjet događanjima bit će moguć do 15.00 sati.

Sudjelujući u navedenim aktivnostima učenici će imati priliku bolje upoznati sustav civilne zaštite te operativne snage koje nam pomažu u velikim prirodnim i civilizacijskim nesrećama i katastrofama. Na taj će se način naše najmlađe generacije senzibilizirati za pripravnost u nesrećama i pružanje pomoći.

S poštovanjem,

Ravnateljica

Komentari su zatvoreni.